İktiyozis Hastalığına Hangi Bitkiler Faydalı Gelir

iktiyozis-hastalığına-iyi-bitkiler
İktiyozis Hastalığına İyi Bitkiler
27 Nisan 2017
iktiyozis-hastalığına-hangi-bitkiler-iyi-gelir
İktiyozis Hastalığına Hangi Bitkiler İyi Gelir
28 Nisan 2017

İktiyozis Hastalığına Hangi Bitkiler Faydalı Gelir

iktiyozis-hastalığına-faydalı-bitkiler-nelerdir

iktiyozis-hastalığına-faydalı-bitkiler-nelerdir

Uzman Desteği Alın

İktiyozis Hastalığına Hangi Bitkiler Faydalı Gelir

İktiyozis hastalığına hangi bitkiler faydalı gelir, balık pulu bitkisel tedavi, balık pulluluk hastalığı, hakkında merak ettikleriniz için yazılmış makale.

Kişisel Bakım

Balık pulu hastaları için birinci ve en önemli adım kişisel bakıma çok dikkat edilmelidir. Unutulmaması gereken balık pulu tamamen tedavisi olan bir hastalık değildir. İktiyozis hastaları bu hastalıkla yaşamayı öğrenmelidirler. Balık pulu hastalarının dikkat etmesi gereken husular şunlardır.

1 – Cildi yumuşatmak için uzun süre suda kalarak banyo yapın. Daha sonra kalınlaşan döküntülerden kurtulmak için lif kabağından yapılan süngerler gibi kaba dokulu bir süngerden yararlanın.

2 – Ek katı ve sıvı yağlar içeren hafif sabunlar seçin. Kuru deride özellikle tahriş edici olan deodorant ve antibakteriyel sabunlardan kaçının.

3 – Yıkama veya banyo işleminden sonra derinizi havlu ile hafifçe ve nazikçe kurulayın böylece nemin bir kısmının derinizde kalmasını sağlayın.

4 – Nemlendirici veya nemlendirici kremi cildiniz hala banyo nedeniyle ıslak veya nemli iken tatbik edin. Cildinizi nemli tutmaya yarayan kimyasallar olan üre veya propilen glikol içeren bir nemlendirici seçin. Vazelin başka bir iyi seçenektir. Vazelin sürülen alanları plastik bir sargıyla örterek vazelinin kıyafetlerinizi veya mobilyalarınızı lekelemesini önleyin.

Bununla birlikte iktiyozis tedavisi için bitkisel ve doğal ürünlerde çok önemlidir. Bu sayede sürekli kullanılan kimyasal ürünlerin yan etkilerinden de kurtulmuş olursunuz. Şimdi size doğa eczanesinden bir kaç tavsiyede bulunalım.

Bitkisel Tedavi için Kullanılan Ürünler

Kakao Yağı : Tahriş olmuş cildi yatıştırıcı, kuru cildi nemlendirici ve besleyici özelliği vardır. Aynı zamanda cilt üzerindeki yaraların tedavi sürecini hızlandırmak için kullanılabilir. (kaynak:onikibilgi com)

Jojoba Yağı : Jojoba yağları cilde esneklik ve nemini geri kazandırdığı için, cildi besleyici ve faydalı yağlardan bir tanesidir. Ayrıca jojoba adaptojen yani vücüt fonksiyonlarını dengeler. Genel olarak sağlık durumu üzerinde iyileştirici bir etkiye sahip bitkiler arasında yer alır. (kaynak: hastaniye com)

Hindistan Cevizi Yağı : Hindistan cevizi yağı güzellik rutininize eklemeniz gereken doğal bir mucize. Peeling ( vücuttaki ölü derileri soyma işlemi) için de kullanabileceğiniz bu yağ ile pürüzsüz ve yumuşacık bir cilde sahip olabilirsiniz. (kaynak: cnnturk com)

Keten Tohumu Yağı : Keten tohumu yağı içerisinde bulundurduğu yağ asidinin ciltte onarıcı ve iyileştirici etkisi bulunduğu bilinmektedir. Sedef hastalığı, kırmızı lekeler ve benzeri deri rahatsızlıkları keten tohumu yağında bulunan EFA’NIN antinflamatuar etkilerine fazla direnemeyerek kaybolurlar. (kaynak:ketentohumu gen tr)

Buğday Tohumu : İçeriğindeki E vitamini sayesinde cildin kolajen ve elastikiyetini arttırır. (kaynak:sifalibitkitedavisi com)

Kuşburnu Yağı : Cilt bakımı için en büyük faydası cansız hücreleri aktif hale getirerek cilde eski parlak görüntüsünü geri kazandırmasıdır. Kuşburnu ayrıca içerdiği E vitamini ile cildi nemlendirerek canlılık kazandırır. (kaynak: guzellikperisi com)

Susam Yağı : İçeriğindeki çinko ile cildin kolajen üretimini arttırır ve daha yumuşak, daha elastik bir cilt görünümü sağlar. Uzmanlar çinkonun aynı zamanda vücudun kendini onarması ve iyileştirmesi için faydalı olduğunu söylüyorlar. Bu bakımdan susam yağı, yaraların iyileşmesini sağlayabilir. (kaynak: pratikciltbakimi com)

Eşşek Otu : Anti bakteriyel ve iltihap giderici etkilere sahiptir. (kaynak:huzursayfasi com)

Hodan Yağı : Hodan yağı cildinizi sağlıklı tutabilmeniz için az bilinen bir sırdır. Bu doğal yağ sadece derinizi nemlendirir. Kuru ve hasarlı cildinizi yumuşatmakla kalmaz aynı zamanda egzama ve atopik dermatit gibi kronik cilt rahatsızlıklarına sahip hastaları rahatlatır. (kaynak:onikibilgi com)

Çörek Otu : Çörek otu yağı ciltte oluşan çatlaklara karşı etkilidir. Çörek otu yağı ciltteki mantar ve egzama gibi oluşumlara karşı kullanılabilmektedir. (kaynak: corekotu gen tr)

İktiyozis Hastalığına Hangi Bitkiler Faydalı Gelir, hakkında merak ettikleriniz için yazılmış makaleyi okudunuz. İktiyozis Hastalığına Hangi Bitkiler Faydalı Gelir, hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayın.

Bir yanıt yazın